4 mítosz a botulinum toxinos kezelésekről

A ránctalanító kezelések széles körben elterjedtek napjainkban, ennek ellenére számos mítosz és
téves információ kering az izomrelaxáns kezelésekről. Ezért szeretnénk ma eloszlatni a ránctalanító injekciókkal kapcsolatos leggyakoribb tévhiteket.

1. tévhit: Többé nem tudja mozgatni az arcát
A ránctalanító injekciókkal kapcsolatos egyik leggyakoribb tévhit az, hogy az arc “fagyott” lesz, elvesztve mimikáját. A kezelés során izomrelaxánsokat injekciózunk a kezelendő bőrterületre, amit előzetesen egyénileg tervezünk meg minden egyes páciensnél, az anatómiai adottságait figyelembe véve. A személyre szabott kezelés biztosítja hogy csak az adott mimikai izmok, azoknak is bizonyos rostjai kerülnek relaxálásra ezáltal biztosítjuk hogy megmarad a mimikai képesség.

2. tévhit: A ránctalanító kezeléseket csak a ráncok kezelésére használják
Az izomrelaxánsokat nem csak a ráncok kezelésére használják. Lehetőség van a rágóizmok kezelésére, aminek következtében a rágóizomzat mérete csökken, ez karcsúbb vonásokat eredményez, továbbá szemöldök vonal emelés, Gummy Smile kezelés (ínymosoly) és verejtékmirigy kezelés (izzadásgátlás).

3. mítosz: A ránctalanító injekciók nagyon fájdalmasak
A minimálisan invazív szépségápolási kezelésekről gyakran azt gondolják, hogy fájdalmasak. Ez általában nem így van. Az injekciókhoz használt tűk meglehetősen vékonyak és a legtöbb ember számára csak egy kis csípésnek érződnek. A fájdalomra érzékenyek számára létezik egy lidocain tartalmű krém, amellyel a
kezelés előtt érzésteleníteni tudjuk a kezelendő bőrterületet, de erre nagyon ritkán van szükség ránctalanító kezeléseknél.

4. mítosz: A ránctalanító kezelések csak nők számára készültek
Teljesen hamis az az elképzelés, hogy minden kozmetikai injekció kizárólag nőknek való. Legyen szó ajakról töltőanyagok vagy homlokráncok, minden injekció alkalmazható férfiaknak is. A ránctalanító injekciók nagyon népszerűek a férfi vendégeink körében is, mert a férfiak általában nagyon erős arcizmokkal rendelkeznek, ami következtében az arcon lévő ráncok és redők kifejezettebbek lehetnek.

Szeretnél több információt megtudni a ránctalanító kezeléssel kapcsolatban? Kérjen időpontot ingyenes konzultációra a címen M1 Med Beauty még ma!